Vegaaninen Tatuointi

Vegaani Tatuointi

Mikä on vegaaninen tatuointi?

Tatuointiin liittyy moni muukin asia, kun pelkästään käytettävä tatuointimuste. Osana tatuointiprosessia ovat nimittäin tatuoijan käyttämät varusteet, tarvikkeet ja jälkihoitoaineet, jotka voivat sisältää eläinperäisiä ainesosia. Vegaani.org suosittelee valitsemaan tatuointiliikkeen, joka on perehtynyt käyttämiinsä tarvikkeisiin ja välineisiin, ja valinneet vain luotettavasti vegaaniseksi todettuja tuotteita.

Miten vegaaninen tatuointi eroaa ”tavallisesta” tatuoinnista?

Tatuointimusteet sisältävät väripigmenttiä ja välittäjäainetta. Tavalliset tatuointimusteet saattavat sisältää esim. gelatiinia eläinten sorkista, eläinperäistä glyseriiniä tai luuhiiltä. Vegaanisissa tatuointimusteissa sen sijaan käytetään orgaanisia väripigmenttejä ja välittäjäaineena tislattua vettä. Mikäli olet epäileväinen tatuointimusteesta, kannattaa asiasta kysyä tatuointiliikkeestä, ja vaikka itse vielä tarkastaa asia valmistajien kotisivuilta. Tunnettujen valmistajien verkkosivuilta löytyy Material safety data sheet –dokumentti, josta voi tarkistaa musteen sisältämät ainesosat.

Tatuointiprosessissa käytettävät siirtopaperit sisältävät tavallisesti lampaanvillarasvaa, kun taas vegaanisissa versioissa tämä korvataan kasviöljyilä. Tatuoidun ihon puhdistamiseen käytetty saippua voi myös sisältää eläinperäistä glyseriiniä. Valkovaseliini, jolla tuore tatuointi suojataan, on itsessään vegaanista, mutta osa valmistajista testaa tuotteita eläimillä. Jälkihoitorasvat sisältävät myös usein erilaisia eläinperäisiä aineita, kuten esim. mehiläisvahaa. Lähes kaikki tatuointiliikkeet ovat perinteisesti käyttäneet latex-hanskoja, jotka monen yllätykseksi eivät ole vegaanisia. Latex-hanskojen valmistusprosessissa käytetään kaseiinia, eli maitoproteiinia. Vegaaniystävällisissä tatuointiliikkeissä on kuitenkin nykyään käytössä synteettisesti valmistettuja hanskoja, jotka ovat vegaanisia.

Tatuointiprosessissa on siis todella monta eri osa-aluetta, jotka saattavat sisältää eläinperäisiä ainesosia. Tämän vuoksi suosittelemme valitsemaan tatuointiliikkeen, joka on asiantunteva ja hyvin perillä käyttämistään tuotteista, ja pystyy varmistamaan asiakkaalle, että prosessissa käytetyt varusteet, tarvikkeet ja aineet ovat vegaanisia.

Vegaaninen tatuointi Helsinki

Vegaaninen tatuointi Turku

Suosituimmat tuotteet

Sana solo B-12

Sana-sol B12-vitamiini

Osta
hyvinvoinnin.fi
Puhdas+ D3-vitamiini

Puhdas+ Kasviperäinen D3-vitamiini

Osta
hyvinvoinnin.fi
Villi cityvegaani

Villi Cityvegaani -keittokirja

Osta
adlibris.fi
Kuhbonbon vegaani karkki

Pehmeät Kuhbonbon Vegaanikarkit

Osta
Amazon.de

Siirry seuraavaan artikkeliin