Vegaaninen YO-lakki

vegaani yo-lakki

Suomalainen ylioppilaslakki (yleiskielessä myös yo-lakki tai valkolakki) on valkoinen, mustareunainen lakki, joka on merkki ylioppilastutkinnon suorittamisesta. Lakkia pidetään ensi kerran ylioppilasjuhlassa. Sen jälkeen valkolakkia on ollut tapana käyttää aina Vappuna. Ylioppilaslakkia käytetään myös erilaisissa akateemisissa juhlissa ja satunnaisesti yliopistoaikana.

Onko YO-lakki vegaaninen?

Suomalaisen ylioppilaslakin lippa ja hikinauha ovat nahkamassaa, joka on tietenkin eläinperäistä ja täten yo-lakki ei ole vegaaninen. Vuonna 2018 ylioppilaslakkien valmistaja, Fredrikson, alkoi valmistaa myös vegaanisia malleja, missä nahkaiset osat ovat korvattuja PVC-muovilla ja täten täyttävät vegaanisen tuotteen ehdot. Siitä huolimatta, vegaanien keskuudessa on noussut paljon puhetta myös korvaavan materiaalin, PVC-muovin, ympäristövaikutuksista.

Mistä saan vegaanisen ylioppilaslakin?

Jos olet tuore ylioppilas ja haluat nahattoman YO-lakin, sinun tulee kysyä koulultasi vaihtoehtoja. Jos jostain syystä et saa koulun kautta vegaanista yo-lakkia, voit ostaan sen erikseen esim. Stockmannilta.

Monet meistä ovat olleet ylioppilaita ennen kuin meistä tuli vegaaneja. YO-lakkeja on erittäin helppo tilata internetistä, jos haluat päivittää valkolakkisi vegaaniseen versioon. Lakkeja voi ostaa mm. Stockmannin verkkokaupasta.

Suosituimmat tuotteet

Sana solo B-12

Sana-sol B12-vitamiini

Osta
hyvinvoinnin.fi
Puhdas+ D3-vitamiini

Puhdas+ Kasviperäinen D3-vitamiini

Osta
hyvinvoinnin.fi
Villi cityvegaani

Villi Cityvegaani -keittokirja

Osta
adlibris.fi
Kuhbonbon vegaani karkki

Pehmeät Kuhbonbon Vegaanikarkit

Osta
Amazon.de

Siirry seuraavaan artikkeliin