Kombucha – Vegaaninen terveysjuoma

Kombucha

Kombucha (tai virallisesti suomeksi kombutsa) on pitkään tunnettu maailmalla terveysjuomana. Se sai alkunsa noin 2000 vuotta sitten pohjois-kiinasta, josta se levisi Japaniin ja Venäjälle ja myöhemmin muualle päin maailmaa. (Mikä on kombucha?)

Onko Kombucha vegaaninen?

Kombucha on vegaaninen. Se on täysin orgaaninen tuote, joka valmistetaan luomumateriaaleista. Kombucha valmistetaan fermentaatiolla eli käymiselle. Se on käytännössä käynyttä teetä. Fermentaatioprosessin aikana kombuchaan lisätyt hyvälaatuiset bakteerit ja hiivat muuttavat teessä olevan kofeiinin ja sokerin keholle hyödyllisiksi probiotteiksi ja muiksi aineiksi.

Kombuchan terveysvaikutukset

Kombucha on erittin mielenkiintoinen lisä vegaaniruokavalioon, sillä se täyttää paljon aukkoja. Kombuchaan esimerkiksi muodostuu erittäin paljon B-vitamiineja fermentaatioprosessin aikana. Jokaisen kombucha-erän ravintoarvot vaihtelevat, mutta tyypillisesti lasillisessa kombuchaa on noin 20% päivän saantisuosituksesta vitamiineja B1, B2, B3, B6 ja B12. Kombucha sisältää myös paljon vitamiineja A ja C, orgaanisia happoja ja probiootteja, jotka parantavat kehon luontaista vastustuskykyä.

Kombucha on myös erittäin hyvä lähde luonnolliselle raudalle. Fermentaatioprosessin aikana teen raudan käy läpi kelaation, prosessin, joka tekee raudan helpommin imeytyväksi elimistöömme.

Kombuchasta on paljon pienhyötyä myös monista vaivoista kärsiville. Diabeetikoille kombucha auttaa pitämään glukoosiarvot kurissa. Koska kombucha on täynnä glukoronihappoja, se auttaa maksan toiminnassa.

Kombuchassa on todennäköisesti myös erittäin paljon muita hyödyllisiä ominaisuuksia. Tiede antaa osviittaa moneen positiiviseen suuntaan, mutta vaikutuksia ei ole pystytty todistamaan varmaksi. Uskotaan, että kombuchan mm. auttaa pitämään kolesterooliarvot terveellisinä, auttaa nivelkipuihin ja vähentää muutamia syöpiä, kuten rinta- ja haimasyöpää.

Voiko kombuchaa tehdä kotona

Kombuchaa voi tehdä helposti kotona. Prosessi kestää yleensä noin 10 päivää. Tarvit lasiastian, teetä, sokeria ja scobyn. Tässä Kombucha Keisarin hyvä Kombucha ohje.

Suosituimmat tuotteet

Sana solo B-12

Sana-sol B12-vitamiini

Osta
hyvinvoinnin.fi
Puhdas+ D3-vitamiini

Puhdas+ Kasviperäinen D3-vitamiini

Osta
hyvinvoinnin.fi
Villi cityvegaani

Villi Cityvegaani -keittokirja

Osta
adlibris.fi
Kuhbonbon vegaani karkki

Pehmeät Kuhbonbon Vegaanikarkit

Osta
Amazon.de

Siirry seuraavaan artikkeliin