Parhaat vegaani keittokirjat – Mitä tarvitset vegaanin keittiössä?

Vegaani keittokirja & Vegaani reseptikirja

Vegaanin keittiössä tunnelma ja käytännöllisyys kävelevät käsikädessä. Mikä olisi mukavampaa kuin selata fyysistä kirjaa, jonka sivuihin voi raapustaa muistiinpanoja.

Vegaaniset reseptikirjat ovat oiva lahja “ei-vielä-vegaaneille” tai uusille vegaaneille, jotka eivät ole löytäneet suosikkiruokiaan.

Reseptikirjat ovat kuuluneet perinteisesti suomalaisiin koteihin ja monilla on todennäköisesti keittiössä tai muualla lojumassa liharuokia sisältäviä opuksia. Nyt on oiva aika päivittää vanhat keittokirjat vegaanisiksi ja löytää uusia, helppoja ja herkullisia reseptejä.

Vegaaniset keittokirjat ovat viime vuosina nousseet suosiossa. Suomenkielellä on olemassa kymmeniä ja englanninkielellä satoja vegaanisia kokkikirjoja. Alla on listattu meidän mielestämme parhaat kirjat.

Parhaat suomenkieliset vegaanireseptikirjat

Vegaanin keittiössä

Vegaanin keittiössä on Elina Innasen kirjoittama kasvisruokakeittokirja. Lämpimillä saävyillä kuvitettu kirja nostaa heti hymyn suulle (ja veden kielelle). Sisältä löytyy erittäin monipuolinen valikoima vegaaniruokia. Monet ruoat ovat myös yhdisteltävissä keskenään ja se on yksi kirjan keskeisistä teemoista. Erilisia reseptejä ja ruokavaihtoehtoja on niin paljon, että tästä riittää kokottavaa ainakin vuodeksi.

Monet reseptit eivät ole kovin haastavia, tosin vaikeimpiakin reseptejä löytyy. Niin kuin kirjan nimi antaa ymmärtää, Vegaanin keittiössä on perusopus jokaiselle vegaanille. Tämä sopii niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin kokille.

Kirja kirjoitettiin alunperin vuonna 2018, mutta on uusittu vuonna 2020.

Osta AdLibriksestä

Villi Cityvegaani

Sami Tallbegin kirjoittamassa Villissä Cityvegaanissa keskeisenä teemana on Suomen yrtit. Resepteissä esiintyy suomalaisuuden tunnelmaa ja myös makuelämyksiä, jotka uppoavat hyvin todennäköisesti juuri meihin suomalaisiin. Vaikka Sami Tallberg onkin palkittu huippukokki, monet hänen vegaanisen ruoat ovat suhteellisen helppo valmistaa ja ovat tietenkin erittäin maukkaita.

Jos olet kyllästynyt samoihin makuihin tai oikeasti hyvien ruokien vaikeuteen, tämä kirja on sinulle. Ensimmäiseksi vegaaniekittokirjaksi ostaisin itse mielummi mm. Vegaanin keittiössä ihan pelkästään sen taki, että sen avulla saa vegaaniruoan perusteet paremmin haltuun.

Osta AdLibriksestä

Parhaat englanninkieliset vegaanikeittokirjat

Tässä on arvostelut mielestämme kahdesta parhaata englanninkielisestä vegereseptikirjasta.

Thug Kitchen: The Official Cookbook: Eat Like You Give a F*ck

Täytyy sanoa, että tämän kirjan ruoat ovat super hyviä. Tein virheen, että valmistin ei-vegaani ystävilleni pari kertaa tämän kirjan ruokia ja nyt he kysyvät jatkuvasti, että milloin on uudet illalliskutsut.

Negatiivisena tässä kirjassa oli se, että tätä markkinoidaan aloittelijan keittokirjana, mitä se ei kuitenkaan ollut. Kirjan intro sanoo suomennettuna “Kasviksien keittäminen kestää minuutin ja vähän taitoa, mutta se ei ole mitään &%#* rakettitiedettä”. Itse olen suhteellisen kokenut vegeruokien valmistaja ja minullakin kesti aikani väkertää näitä. Plussana taas näihin resepteihin ei tarvitse mitään ihmeellisiä keittiövälineitä, eikä outoja raaka-aineita. En olu vielä valmistanut yhtäkään ruokaa tästä kirjasta, missä olisi kestänyt alle 45 minuuttia. Vaikeat kastikkeet ja kaikki tehdään alusta loppuun itse.

Jos haluat päästä helpolla, älä osta tätä kirjaa. Jos haluat oppia tekemään oikeasti hyvää ruokaa ja kehittymään vegaanikokkina, osta tämä HETI. Sairaan hyvää ruokaa. Plussana hauska kieliasu, mitä on aika mieluisaa lukea. Välillä keittokirjoja, tai itseasiassa mitä tahansa kirjoja lukiessa, meinaa nukahtaa kesken.

Osta Saksan Amazonista

The Oh She Glows Cookbook: Over 100 Vegan Recipes to Glow from the Inside Out

Tässä reseptikirjassa ehdottomasti paras juttu on reseptien lähestyttävyys. Monet reseptit ovat tosi helppoja. Ja hyviä. Ja nopeita.

Tässä kirjassa on oikeestaan kaikkea, mitä vegaani voisi haluta. 5 minuutin simppeleistä ruoaista todella vaikeisiin ja maukkaisiin ruokiin, jotka kestävät monta tuntia valmistaa (oma suosikkitapani on valmistaa illalla vaikeampi maukas ateria terveelliseen heräämiseen). Tämä kirja on ehdoton uusille vegaaneille, jotka ovat epävarmoja erilaisista mauista. Haluatko tehdä omaa vegaanista pähkinävoita? Onnistuu. Miten terveellisiä ja supermaukkaita tacoja? Onnistuu. Entä thai-ruokaa? Tai oikeastaan mitä vaan. Sen kun avaat vain tämän kirjan!

Jos olet alotteleva vegaani tai jos etit keittokirjaa, millä saat arkielämään helppoja ja maukkaita ruokia ilman ihmeellisempää vaivannäköä, osta tämä kirja.

Osta Amazonista

Loppusanat

Vegaanin keittiössä on hyvä olla monta keittokirjaa. Näin reseptit eivät ikinä lopu kesken. Itse tykkään ostaa saman kirjailijan kirjoja monta, sillä jos me jaamme kirjailijan kanssa samoja mielipiteitä erilaisista makuelämyksistä, niin olen hyvin valmis ottamaan tältä henkilöltä lisäneuvoja. Erilaisia ruokatyylejä seuraamalla tosin löytää nopeammin sen oman jutun. Muista kokeilla myös oudoilta tuntuvia reseptejä. Saatat yllättyä erittäin positiivisesti ja saada useita uusia suosikkeja.

Suosituimmat tuotteet

Sana solo B-12

Sana-sol B12-vitamiini

Osta
hyvinvoinnin.fi
Puhdas+ D3-vitamiini

Puhdas+ Kasviperäinen D3-vitamiini

Osta
hyvinvoinnin.fi
Villi cityvegaani

Villi Cityvegaani -keittokirja

Osta
adlibris.fi
Kuhbonbon vegaani karkki

Pehmeät Kuhbonbon Vegaanikarkit

Osta
Amazon.de

Siirry seuraavaan artikkeliin