Vegaaninen Proteiinijauhe – Parhaat testattuna

Vegaaninen Proteiinijauhe

Paras vegaaninen proteiinijauhe

Yleisesti paras vegaaninen proteiinijauhe. Tarkoituksena tähän kategoriaan oli löytää hintalaatu-suhteeltaan paras tuote keskivertokäyttäjälle.

Star Nutrition Vegan protein blend

Vegan protein blend on yhdistelmä eri kasviproteiineistä. Suurimpana sekoituksessa on herneproteiini (73%). Tuotteessa on myös mukana kasvi- ja vihannesuutteita, jotka ovat hyödyllisiä keholle.

Vegan protein blend on hyvänmakuinen (makuvaihtiehtoja suklaa ja vanilja) ja edullinen perustuote.

Osta
fitnesstukku.fi

Paras vegaaninen proteiinijauhe laihdutukseen

Vähärasvainen proteiinijauhe saattaa olla tehokas tapa laihduttaa. Paino on yleensä sidottu nälkään. Mitä nälkäisempi olet, sen todennäköisemmin syöt liikaa ja saat lisäkiloja.

Proteiinijuomilla pidät kehosi ravittuna ja energisoituneena koko päivän.

Paras vegaani proteiinijauhe naisille

Naisten ja miesten kehot eriävat ravintotarpeiden määrässä. Naisille suunnatut proteiininjauheet ovat optimoituja mm. kuitujen ja vitamiinien suhteen.

Women’s best Vegan Protein

Women’s Best Vegan Protein on vegaaninen proteiini yrtti- ja riisiproteiini-isolaateista. Se on hellä vatsalle, ei lisää turvotusta ja sisältää hyvät ravintoarvot.

Hyvin makean makuista. Jos tykkäät makeasta, tämä on todennäköisesti parhaan makuista proteiinijuomaa mitä olet maistanut.

Osta
fitnesstukku.fi

Paras hyvältä maistuva vegaaninen proteiinijauhe

Monet vegaaniset proteiinijuomat eivät maistu hyvältä. Joidenkin maku vaatii paljon totuttelua, mutta viikon jälkeen alkavatkin maistua hyvältä.

Paras vegaaninen proteiinijauhe kehonrakennukseen

Herneproteiinia pidetään parhaana raaka-aineena kehonrakennukseen. Se sisältää paljon rautaa, arginiinia ja siinä on kaikki 9 kehon tarvitsemaa pääaminohappoa. Maha sulattaa sen helposti ja proteiinit imeytyvät hyvin.

Herneproteiinista on paljon tutkimuksia. Yhdessä 12-viikon tutkimuksessa miespuolisia kehonrakentajia seurattiin, kun he nauttivat 50 grammaa herneproteiinia päivittäin. Loppu tulos oli, että nämä kehonrakentajat saivat samanverran lihasmassaa kuin heraproteiinin ottajat.

Monissa lihasmassan kasvatukseen tarkotetuissa proteiinijuomissa käytetään monia proteiinin lähteitä. Oikein tehtynä se on erittäin hyödyllistä, sillä eri proteiininlähteet sisältävät uniikkeja ainesosia jotka auttavat lihaskasvua. Suurin osa tuotteen proteiinista kuitenkin tulisi tulla herneproteiinista.

Vegan Muscle Protein, 1600 g

Vegan Muscle Protein koostuu herneproteiinista, johon on lisätty lihasten kasvulle tärkeitä aminohappoja (mm. leusiinia).

Verrannollinen heraproteiinin BCAA- ja EAA-määriin.

Makuvaihtoehtoja on kaksi. Tuote oli vähäsen jauhoisen makuinen, mutta siihen tottui nopeasti.

Osta
fitnesstukku.fi

Paras vegaaninen proteiinijauhe herkälle vatsalle

Monilla meistä on herkkä vatsa, joka reagoi myös proteiinijuomiin. Kaikista proteiinijauheen lähteistä, riisiproteiini on paras herkälle vatsalle sen hypoallergisten ominaisuuksien vuoksi.

Paras vegaaninen proteiinijuoma

Verrattuna proteiinijauheisiin, valmiit proteiniijuomat ovat paremman makuisia ja helpompia nauttia. Ne ovat myös kalliimpia ja sisältävät paljon tarpeettomia raaka-aineita.

Kasvipohjaisten proteiinijauheiden erot

Kasviperäisiä proteiininlähteitä on paljon ja ne ovat kaikki hyvin tehokkaita. Tästä syystä proteiinijauhetuotteita tehdään monesta eri raaka-aineesta. Kaikilla on omat ominaisuutensa.

Kasviperäiset proteiinit eivät itsessään sisällä kaikkia tarvittavia aminohappoja. Yhdistämällä eri proteiininlähteitä saadaan profiilista kattavampi. Tästä syystä monet vegaaniset proteiinijauheet koostuvatkin monesta raaka-aineesta.

Riisiproteiini

Riisiproteiinijauhe tehdään nimensä mukaisesti ottamalla talteen proteiinit ruskeasta riisistä. Riisiproteiini on hypoallerginen ja soveltuu erinomaisesti herkkävatsaisille ja allergikoille.

Soijaproteiini

Soijaproteiini on aminohapporikas vaihtoehto. Se on kuitenkin paljon prosessoitu tuote ja monet tutkimukset ovat löytäneet pieniä terveysriskejä sairauksiin.

Herneproteiini

Herneproteiinissa on paljon glutamiinihappoa, joka auttaa kehoa muuntamaan hiilihydraatit energiaksi. Täten keho ei säilytä niitä rasvana.

Hamppuproteiini

Hamppuproteiinissa on kaikista vähiten proteiinia, verrattuna muihin raaka-aineisiin, mutta se imeytyy kehoon hyvin ja sisältää omega-6 rasvahappoja ja paljon kuituja.

Miten valita paras vegaaninen proteiinijauhe?

Pidä silmällä ainesosalistaa. Suosimme sertifioituja luomu- ja ei-GMO brändejä. Katso myös inkilistasta onko proteiinijauheeseen lisätty vihersekoituksia, pellavansiemeniä, karpalonsiemeniä, probiootteja tai ruoansulatusentsyymejä, jotka ovat erittäin terveellisiä kehollemme.

Jotkut kuitutäyteaineet kuten guarkumi ja sikurijuuri voivat häiritä vatsasi toimintaa suurissa määrin. Jos vatsasi toimii hassusti proteiininoton jälkeen, vaihda tuotteeseen jossa on erilaisia kuitutäyteaineita. Meidän kaikkien kehot toimivat erilailla, joten toiset tuotteet soveltuvat toisille, kun taas toiset toisille.

Oikea määrä proteiinia. Hyvä proteiinimäärä jauheessa on noin 16-21g/annos.

Kysymyksiä vegaanisista proteiinijauheista

Onko heraproteiini vegaaninen?

Heraproteiini ei ole vegaaninen. Heraproteiini on maitoperäistä.

Miltä vegaaninen proteiinijauhe maistuu?

Eri tuotteet maistuvat hyvinkin erilaisilta. Monet makeutetut proteiinijauheet ovat liian makeita ja lisäaineettomat saattavat olla rakeisen puuron makuisia.

Onko vegaaninen proteiinijauhe terveellistä?

Vegaaninen proteiinijauhe on terveellistä. Vegaanisen proteiinijauheen sisältö on tullut alkujaan suoraan maaperästä. Se ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita ja on hellävaraisempi ruoansulatusjärjestelmälle.

Monet asiasta tehdyt tutkimukset ovat löytäneet pieniä määriä raskas metalleja vegaanisista proteiinijauheista (koska sitä löytyy myös maaperästä). Pienissä määrin mm. kupari, seleeni ja sinkki auttavat ihmisten ruoansulatusjärjestelmää.

Onko vegaaniproteiini huonompaa kuin heraproteiini?

Eläinperäiset proteiinit kuten heraproteiini sisältävät enemmän aminohappoja kuin kasviperäiset proteiinit. Se tarkoittaa, että heraproteiini on monipuolisempi ja auttaa kehoa yleisesti ottaen paremmin kuin kasviperäiset proteiinit. Ero ei kuitenkaan ole suuri.

Molemmat hera ja kasviperäiset proteiinit voivat auttaa sinua laihduttamaan, keräämään lihasmassaa ja tekemään sinusta vahvemman. Jokaisessa proteiinissa on erilaiset ravintoprofiilit, joka tarkoittaa että tietty tuote sopii tiettyyn tarkoitukseen paremmin.

Kuinka paljon ihminen tarvitsee proteiinia päivittäin?

Aikuisen ihmisen proteiinintarve on n. 0,8 g per kg (proteiinia per painokilo). Eli 75-kiloiselle henkilölle proteiinin saantisuositus päivässä on vain 60 g. Proteiinin optimaalinen saantisuositus on sen sijaan isompi ja Suomessa virallisissa ravitsemussuosituksissa proteiinin saantisuositus on 1,1 – 1,3 g/kg

Suosituimmat tuotteet

Sana solo B-12

Sana-sol B12-vitamiini

Osta
hyvinvoinnin.fi
Puhdas+ D3-vitamiini

Puhdas+ Kasviperäinen D3-vitamiini

Osta
hyvinvoinnin.fi
Villi cityvegaani

Villi Cityvegaani -keittokirja

Osta
adlibris.fi
Kuhbonbon vegaani karkki

Pehmeät Kuhbonbon Vegaanikarkit

Osta
Amazon.de

Siirry seuraavaan artikkeliin